Over ons

Standplaats WereldHet antropologie weblog Standplaats Wereld wordt bijgehouden door antropologen aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij schrijven hun berichten op persoonlijke titel. Dit weblog is een podium voor informatieve, prikkelende en verrassende reflecties op de actualiteit in Nederland en de wereld.

Antropologen zijn geïnteresseerd in samenlevingen en culturen in het hier en nu. Ze proberen menselijke samenlevingen overal in de wereld te begrijpen vanuit het gezichtspunt van mensen zelf, maar ook vanuit het vergelijkende perspectief dat de wijde antropologische blik biedt.

De nieuwsgierigheid van antropologen gaat  tegenwoordig vooral uit naar hoe mensen in ontwikkelingslanden omgaan met veranderingen van modernisering en globalisering. Ook doen ze steeds meer onderzoek in het westen, vooral over de toenemende culturele diversiteit in landen als Nederland.

Antropologen combineren dus het unieke met het universele, het gezichtspunt van de mens met dat van de globale wereld. Dit weblog is een uitnodiging mee te komen naar deze antropologische thuisbasis: Standplaats Wereld.

Zelf schrijven?

Blogartikelen op Standplaats Wereld zijn welkom. Stuur deze naar: standplaatswereld@gmail.com (zie instructies voor auteurs). Ook kunt u direct op berichten reageren. Hiervoor geldt wel: keep it short, keep it nice, stay on topic.

De redactie van Standplaats Wereld bestaat uit:

  • Marina de Regt (universitair docent, specialisatie: gender en migratie in het Midden-Oosten)
  • Peter Versteeg (universitair docent, specialisatie: religie, identiteit, fictie en wetenschapsfilosofie)
  • Georgette Veerhuis (tweedejaars student Erasmus Mundus Master Women’s and Gender Studies GEMMA)
  • Matthias Teeuwen (student research master Social Sciences, UvA)
  • Karine Rodrigues Gomes (masterstudent Social and Cultural Anthropology)
  • Jochem Kootstra (alumnus master Social and Cultural Anthropology)
  • Caroline van Slobbe (promovendus, specialisatie: social movements, environmental anthropology)
  • Jordi Bok (alumnus master Social and Cultural Anthropology)

Meer informatie over onze afdeling Sociale en Culturele Antropologie en het onderzoek dat wij doen is te vinden op onze website.