Seminar over fysieke uitsluiting in wijken

De publieke ruimte is allerminst machtsneutraal. Antropologen en andere sociale wetenschappers hebben laten zien dat de fysieke inrichting van de ruimte niet alleen een afspiegeling, maar ook oorzaak kan zijn van uitsluiting van mensen. Over dit thema vindt donderdag 4 maart op de VU het seminar ‘Making Fences’ plaats, georganiseerd door Tijo Salverda aan de vooravond van zijn promotie.

In dit seminar zullen een aantal internationale experts, waaronder Thomas H. Eriksen, ingaan op processen van in -en uitsluiting in wijken van verschillende sociaaleconomische signatuur. Hierbij komt zowel de rol van wijkbewoners als de invloed van externe professionals, zoals hypotheekverstrekkers, aan bod. De leidende gedachte is dat de fysieke ruimte groepen mensen letterlijk kan insluiten of uitsluiten (denk hierbij bijvoorbeeld aan de zogenaamde ‘gated communities’). Het seminar is open toegankelijk voor geïnteresseerden. Zie het programma voor meer informatie en ‘abstracts’ (samenvattingen) van de lezingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s