Skip to content

ABv Conferentie ‘Integere Antropologie’

DIntegere antroe Antropologen Beroepsvereniging organiseert op vrijdag 13 juni een congres voor antropologen in Nederland. De conferentie ‘Integere antropologie’ vindt plaats in het Tropenmuseum in Amsterdam, van 9.30 tot 17.15 uur.

Centraal tijdens de ABv conferentie staan actuele ethische kwesties. De dag wordt geopend met een lezing van Tobias Kelly, University of Edinburgh, over ‘The Integrity of Conscience? Commitments, Doubts and Pacifism’. Kelly houdt zich bezig met politieke antropologie en rechtsantropologie, en zal tijdens zijn lezing ingaan op zijn huidige onderzoek naar de notie van gewetensvrijheid.

Daarna zal tijdens verschillende panels ingegaan worden op vragen als: ‘wat zijn de nieuwe ethische vraagstukken in deze tijd van sociale media?’, ‘hoe gaan onderzoekers om met de eis voor betere verificatie en centrale opslag van onderzoeksgegevens?’ Verder zal er aandacht zijn voor kwesties als samenwerking van antropologen met commercie?le partners en de ethische dilemma’s die een antropoloog tegenkomt gedurende onderzoek binnen een gepolitiseerde context.

Kom luisteren en discussieer mee over antropologie, integriteit en ethiek. Aanmelden kan via secretaris@antropologen.nl. In verband met de catering verzoeken wij iedereen zich voor 6 juni aan te melden.

Bekijk hier het programma van de conferentie.

De toegangsprijs voor de dag is inclusief toegang tot het museum, koffie/thee, lunch en de borrel na afloop.

  • Studentleden: 15 euro
  • Overige leden: 25 euro
  • Niet-leden, studenten: 30 euro.
  • Overige niet-leden: 45 euro

N.B. Het is mogelijk ter plekke lid te worden van het ABv en de ledenprijs te betalen. Lidmaatschap voor studenten is 25 euro, voor anderen 45 euro per jaar. Leden krijgen twee keer per jaar het antropologisch tijdschrift Etnofoor thuisgestuurd.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *