Skip to content

Droogers ziet zingeving als spel

André Droogers, emeritus hoogleraar van de afdeling Sociale en Culturele Antropologie aan de VU, presenteert volgende week dinsdag zijn nieuwe boek Zingeving als spel: over religie, macht, en speelse spiritualiteit.

Droogers betoogt in dit boek dat macht een belangrijke rol speelt in het verdwijnen van de speelse kwaliteiten van religie. Volgens hem hebben conflicten tussen en binnen religies vooral te maken met macht. In een streven naar macht wordt één visie op mens en samenleving dominant gemaakt, in plaats van dat een vrijer en meer open spel van spiritualiteit omarmd wordt – wat dit boek juist wel wil doen.

Lees meer over zijn boek bij Uitgeverij Parthenon

De boekpresentatie vindt plaats op 27 april van 15.00 tot 17.00 uur, in kamer Z-oo9 van het Metropolitan Gebouw van de VU. Zie onze agenda voor meer informatie.

André Droogers is emeritus hoogleraar culturele antropologie, in het bijzonder religieuze en symbolische antropologie, van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

One Comment

  1. Wanneer zingeving inzet is bij het uitspelen van macht, zal er in mijn ogen nooit ware zingeving zijn.
    Zingeving wordt puur individueel beleefd en kan niet opgelegd zijn. Er kan over gesproken worden in vrijheid en met gevoel voor verantwoordelijkheid.
    Ware zingeving kent schone expressie, verbondenheid en duurzaamheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *