Skip to content

Op naar 2016!

2016-new-year-ss-1920-800x450Het is de laatste dag van het jaar, een jaar dat voor velen van ons is omgevlogen. Het hectische leven op de universiteit, voor zowel stafleden als studenten, maakt dat we vaak veel te weinig tijd voor bezinning hebben. En de actualiteit, die ons als antropologen voortdurend bezig houdt, draagt ook niet bij aan onze rust. Maar gelukkig hebben we Standplaats Wereld! De plek voor VU antropologen om te reflecteren op het nieuws, maar ook om op interessant onderzoek in te zoomen en kwesties te bespreken die niet altijd in het nieuws komen. Even geen wetenschappelijk artikel of boek schrijven (of lezen), colleges voorbereiden (of volgen), tentamens nakijken (of leren), maar lekker ontspannen een blog voor Standplaats Wereld schrijven (of lezen). Standplaats Wereld is onze reactie op de hectiek van alledag!

In 2015 plaatsten we meer dan 100 blogs. Ze gingen o.a. over de aanslagen in Parijs, over de Griekse crisis, over vluchtelingen, over stage-ervaringen van studenten, over het veldwerk van Masterstudenten, en over studiedagen zoals de ABv-dag en het VU Etnografische Filmfestival. Er waren boek- en filmrecensies, en er was zelfs een interview met een Capoeira-legende.

In 2016 gaan we met onze missie door: de relevantie van antropologie voor de samenleving te laten zien door toegankelijke blogs te publiceren over belangrijke thema’s. Bijdrages zijn altijd welkom, stuur ze naar standplaatswereld@gmail.com, in het Nederlands of Engels, en graag met een foto.

Voor nu wensen we iedereen een leuke jaarwisseling en alle goeds voor 2016!

Het StandplaatsWereld team.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *