Skip to content

Videoverslag Symposium Verontruste VU’ers 25 april

Onder de veelzeggende titel De managersuniversiteit is failliet. Tijd voor verandering! organiseerden de Verontruste VU’ers vorige week een symposium.

Enkele aanleidingen volgens de flyer:

Docenten die bezwijken onder de bureaucratie (ten koste van hun onderwijstaak), onderzoekers die hard met elkaar concurreren om onderzoeksgelden , ondersteunend personeel dat wordt beschouwd als overbodig, en studenten die steeds vaker in grote groepen onderwijs krijgen. En ook: aan McDonald’s ontleende managementmodellen, megalomane bouwplannen, bestuurders met topsalarissen.

Zie hier de zegeningen van het huidige bestuursmodel aan de Nederlandse universiteiten. Hoe moet en kan het anders? De Verontruste VU’ers trappen af. Te beginnen bij de VU.

Sprekers waren Ewald Engelen, Chris Lorenz, Ottho Heldring en Boris Slijper, met als voorzitter Ida Sabelis.

Een uitgebreid videoverslag kan hier bekeken worden. Zie ook het opiniestuk dat de Verontruste VU’ers enkele weken geleden in NRC en Ad Valvas wisten te plaatsen. Niet alleen interessant voor degenen die verbonden zijn met de VU, maar voor iedereen die direct of indirect met ‘het instituut dat universiteit heet’ te maken heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *