Podcast

Welkom op de podcast pagina van Standplaats Wereld! Hier publiceren we gesprekken over de toegevoegde waarde van antropologie en de betekenis van deze studie voor alle betrokkenen. Neem een duik in de belevingswereld van onze studenten, docenten en alumni.

Gesprekken vinden zowel in het Engels als in het Nederlands plaats, afhankelijk van de gast in de desbetreffende aflevering. We zijn overigens ook te vinden op Spotify!

#8 – Tine Molendijk Standplaats Wereld

Tine is docent aan de Nederlandse Defensie Academie, projectleider van een onderzoeksproject naar ‘moral injury’ en auteur van het boek Moral Injury and Soldiers in Conflict: Political Practices and Public Perceptions. Ze noemt zichzelf interdisciplinair antropoloog en is gespecialiseerd in de thema’s geweld, militaire cultuur en geestelijke gezondheid. In deze aflevering vertelt Tine hoe ze als antropoloog naar deze thema's kijkt en wat ze tegen komt tijdens een onderzoek wat voor veel mensen als taboe kan worden gezien. Haar boek Moral Injury and Soldiers in Conflict is sinds kort beschikbaar via Routledge: https://www.routledge.com/Moral-Injury-and-Soldiers-in-Conflict-Political-Practices-and-Public-Perceptions/Molendijk/p/book/9780367546359 Het fragment aan het begin van de podcast is afkomstig van een interview van Project Moral Injury: https://www.youtube.com/watch?v=5qOflq1NLgo Voor meer informatie over Tine: http://www.tinemolendijk.nl/  
  1. #8 – Tine Molendijk
  2. #7 – Olga Papadima
  3. #6 – Rowan Hordijk
  4. #5 – Walter Faaij
  5. #4 – Jochem Kootstra