Podcast

Welkom op de podcast pagina van Standplaats Wereld! Hier publiceren we gesprekken over de toegevoegde waarde van antropologie en de betekenis van deze studie voor alle betrokkenen. Neem een duik in de belevingswereld van onze studenten, docenten en alumni.

Gesprekken vinden zowel in het Engels als in het Nederlands plaats, afhankelijk van de gast in de desbetreffende aflevering. We zijn overigens ook te vinden op Spotify!

#5 – Walter Faaij Standplaats Wereld

Walter Faaij is corporate antropoloog en heeft zich tijdens zijn opleiding verdiept in  de gevolgen van klimaatverandering voor de inwoners van Groenland. Tijdens zijn onderzoek zag hij heel duidelijk hoe klimaatverandering niet alleen gaat om cijfers en voorspellingen, maar dat het nu al fundamentele verandering teweeg brengt in het dagelijkse leven van heel veel mensen. Inmiddels helpt hij via zijn bedrijf Green Culture Lab organisaties die een duurzame transformatie willen ondergaan. Antropologie is voor Walter een enorm krachtig middel om verandering in de wereld te weeg te brengen. In deze aflevering praten we over zijn onderzoek in Groenland, zijn kennismaking met de wereld van bedrijven en organisaties en over de ethiek en kracht van organisatie antropologie.De keynote uit de introductie is te vinden via:https://youtu.be/nsedXNYqN80  Meer lezen over Walter en Green Culture Lab?https://www.greenculturelab.com/  
  1. #5 – Walter Faaij
  2. #4 – Jochem Kootstra
  3. #3 – Haiyue (Fiona) Shan
  4. #2 – Aleeha Ali
  5. Let's introduce….