Skip to content

Première documentaire Antwerpen – Banjul Challenge

Op dinsdag 9 februari presenteert Antropo-WAT?!, een stichting opgericht door vijf derdejaars studenten antropologie aan de VU, haar documentaire over de Antwerpen–Banjul Challenge, een alternatieve versie van de Parijs–Dakar rally met een goede doelen?component, die onze avonturiers, in het kader van een stage, op een spannende, gewaagde en vermoeiende autotocht naar Gambia voerde.

Eerder beschreven we hoe deze vijf studenten zich op hun bijzondere reis voorbereidden, berichtten we over hun belevenissen onderweg, en maakten we ruimte voor hun eerste bespiegelingen bij aankomst, wanneer ze, met een reusachtige hoeveelheid gegevens en indrukken, aan het begin stonden van een moeizaam maar leerrijk verwerkingsproces. De documentaire vormt, samen met een nog uit te brengen boek, de bekroning van ruim een half jaar intensief werken en ervaren.

Buiten de vertoning van de documentaire zal er een ontvangst plaatsvinden, een interview met de leden van Antropo-WAT?! en uiteraard een borrel waar nog tijd is voor vragen.

Praktisch:

tijdstip: dinsdag 9 februari, 19u tot 21u.

plaats: hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam, zaal KC-07.

reserveren via info@antropo-wat.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *